7.png
Увага до клієнтів - запорука нашого успіху

   068 308 58 73    097 777 59 78    068 440 96 77
   098 803 50 75    098 138 91 74    095 534 28 15

   Робота лінії консультацій: 08:00-19:00 год.

Підтримка POS-терміналів Приватбанку у Cashalot

up
30.03.2021
Звертаємо Вашу увагу на те, що в оновлені Cashalot 01.00.016 реалізована підтримка POS-терміналів Приватбанку.
Підтримується робота POS-термінала в режимах LAN або USB.

Для здійснення розрахунку банківською карткою з використанням POS-термінала ПриватБанку необхідно підключити POS-термінал до пристрою, на якому встановлено ПРРО Cashӓlot, та виконати необхідні налаштування:

1. Обрати спосіб підключення POS-термінала: по мережі, чи за допомогою USB-кабелю безпосередньо до пристрою.

2. У разі підключення за допомогою USB-кабелю отримати емулятор (спеціальну програму для обміну даними з POS-терміналом).

3. Отримати та завантажити у POS-термінал конфігураційний файл.

4. Підключити POS-термінал до ПРРО та налаштувати підключення POS-термінала у ПРРО Cashӓlot.


Отримання емулятора та завантаження конфігураційного файлу


1. Якщо планується робота з підключенням POS-термінала за допомогою USB-кабелю, зверніться до технічної підтримки ПриватБанку та запросіть емулятор для використання POS-термінала ПриватБанку. Отриманий емулятор збережіть локально на пристрої, де встановлено ПРРО Cashӓlot.

2. Незалежно від способу підключення, зверніться до консультанта ПриватБанку із запитом на підготовку конфігураційного файлу для POS-термінала:

2.1. На зворотній стороні POS-термінала на наклейці знайдіть інформацію про IMEI, SN, MACAdr.

2.2. Повідомте консультанту підтримки свої дані (зазвичай необхідна інформація про IMEI) та варіант майбутнього підключення POS-термінала (через USB-кабель, чи через мережу).

2.3. Відповідно до наданої інформації про тип з’єднання з POS-терміналом та IMEI консультант підготує та надішле конфігураційний файл.

3. Завантажте конфігураційний файл. Для цього переведіть POS-термінал у режим завантаження конфігураційного файлу та оберіть пункт Завантаження параметрів (для більш докладної інформації дивіться інструкцію до вашого POS-термінала).

4. Підключіть POS-термінал до пристрою (через USB-кабель) або ж до мережі.


Для налаштування POS-термінала у програмі ПРРО Cashӓlot:


Перед налаштуванням підключення POS-термінала до ПРРО переконайтеся, що на комп’ютері, де встановлено програму Cashӓlot, відкрито доступ для роботи з портами 2000 та 3000.

У полі Тип конфігурації оберіть конфігурацію підключення POS-термінала до пристрою:

•       ПриватБанк(USB) – за допомогою USB-кабелю;
•       ПриватБанк(LAN) – підключення через мережу.



Залежно від обраної конфігурації у вікні з'являться додаткові поля для налаштування підключення:



1. У полі IP-адреса введіть IP-адресу POS-термінала. Щоб дізнатися IP-адресу, за якою підключено POS-термінал, зверніться до свого системного адміністратора.

2. У полі Порт вкажіть порт підключення POS-термінала. Для підключення POS-термінала по конфігурації ПриватБанк (LAN) за замовчуванням використовується порт 2000.

3. Переконайтеся, що на комп’ютері, де встановлено програму Cashӓlot, відкрито доступ для роботи з портом 2000.


Якщо працюєте з POS-терміналом у конфігурації ПриватБанк(USB), у вікні з'явиться додаткове поле для налаштування підключення:




1. У полі Шлях до встановленого додатку ... оберіть каталог, у який було збережено емулятор для використання POS-термінала ПриватБанку.

2. У полі Порт вкажіть порт підключення POS-термінала. За замовчуванням для підключення POS-термінала по USB використовується порт 3000.

3. Переконайтеся, що на комп’ютері, де встановлено програму Cashӓlot, відкрито доступ для роботи з портом 3000.

4. Виконайте запуск емулятора у ручному режимі.


Для перевірки правильності введених даних натисніть на кнопку Перевірити з'єднання. Програма повідомить про успішне з'єднання або помилку.

Збережіть налаштування, натиснувши Зберегти.


Якщо POS-термінал підключено, при розрахунку по чеку (залежно від обраного типу оплати) по натисканню кнопки Оплата карткою або Провести оплату (при Комбінованій оплаті) оплата карткою буде автоматично виконуватися через підключений POS-термінал ПриватБанку.


919

Повернутися до списку

up up